Inbrengen

Of we ook kleding innemen?

creatie van Dorie Skerka

Als je bedoelt of we kleding vermaken; nee. Daar zijn anderen veel beter in. Ook kleermakers blijven bij hun leest. Als je bedoelt of we kleding van particulieren inkopen; ook nee, maar we doen wel aan consignatie.

Consiwatte?!

Con-sig-na-tie* dat is wanneer mensen mooie dingen maken of hebben en een plek zoeken om ze ten toon te stellen om te verkopen. Spullen inbrengen dus. Als andere mensen die leuke spullen nou kopen, dan delen we omzet met de eigenaar. We bepalen gezamenlijk de verkoopprijs. Na twee maanden moeten de spullen wel weer opgehaald worden, want we hebben maar heel weinig ruimte! Oh en onze voorwaarden staan altijd duidelijk vermeld in een contract, samen met een beschrijving welke kleding we van je hebben ingenomen. Je krijgt uiteraard een kopie.

Hey, maak of heb jij mooie dingen?

Waarom kom je ze dan niet even in onze winkel laten zien? We proberen altijd een goede balans te vinden in de spullen die we in onze winkel hebben hangen. Als je ons niet met je bezoek wilt verheugen, kan je ons natuurlijk ook mailen en een paar foto's bijvoegen van wat je gemaakt hebt. Laat dan ook gelijk even weten welke prijs je er voor wilt hebben. En hoeveel je gaat maken. En ook - weet je wat, kom nou maar gewoon even doordeweeks langs!

Nota Bene: wij betalen niet tussentijds uit en op zaterdag nemen we geen kleding in! 
Als goed vegetariërs nemen wij natuurlijk ook géén bont in!

Stichting Amsterdamse Zwerfkatten en onze winkeldochters 

 
We zijn al een flink aantal jaren bezig met onze winkel en we hebben altijd moeite gehad met de vraag: "wat doe je met 'winkeldochters'?". Sommige kledingstukken zijn fantastisch maar hangen al te lang in de winkel en zouden daarom eigenlijk plaats moeten maken voor iets nieuws. Dat is echter best lastig als je weet wat het je heeft gekost en hoeveel mensen het al hebben gepast en we denken vaak: ‘Ik heb maar één klant nodig die er wel goed in past’.

SAZOp dat dilemma hebben we nu iets gevonden in combinatie met een goed doel: De Stichting Amsterdamse Zwerfkatten (SAZ). Vanaf heden kunnen mensen die artikelen in consignatie inbrengen er voor kiezen om na afloop van het contract de spullen te doneren i.p.v. weer op te halen.

Rechtstreeks doneren van artikelen kan bij ons ook. Van de artikelen die gedoneerd worden kijken wij dan wat past bij onze winkel en wat we denken te kunnen verkopen. Dat ruilen we vervolgens om met iets wat al te lang in de winkel hangt en dat gaat in een zak voor de SAZ. Alles wat niet bij ons assortiment past gaat ook in die zak en als ie vol is brengen we ‘m weg.

Zij verkopen vervolgens die kleding weer en van de opbrengst kopen ze kattenvoer, medicijnen en dergelijke om de zwerfkatten op te kunnen vangen. Win-win-win dus; Jij plek in je kast, goede spullen worden opnieuw gebruikt, wij zorgen voor meer roulatie in onze winkel en de SAZ krijgt regelmatig donaties van goede kwaliteit waar de katten weer van kunnen eten.

Wil je iets doneren, let er dan even op dat de spullen wel schoon, compleet heel en goed verkoopbaar moeten zijn (dus het liefst ook gestreken) zodat er voor de vrijwilligers van de SAZ niet heel veel extra werk aan zit. Rechtstreeks bij de SAZ doneren kan natuurlijk ook (bekijk daarvoor deze pagina).