Stichting Amsterdamse Zwerfkatten en onze winkeldochters 

 
We zijn al een flink aantal jaren bezig met onze winkel en we hebben altijd moeite gehad met de vraag: "wat doe je met 'winkeldochters'?". Sommige kledingstukken zijn fantastisch maar hangen al te lang in de winkel en zouden daarom eigenlijk plaats moeten maken voor iets nieuws. Dat is echter best lastig als je weet wat het je heeft gekost en hoeveel mensen het al hebben gepast en we denken vaak: ‘Ik heb maar één klant nodig die er wel goed in past’.

SAZOp dat dilemma hebben we nu iets gevonden in combinatie met een goed doel: De Stichting Amsterdamse Zwerfkatten (SAZ). Vanaf heden kunnen mensen die artikelen in consignatie inbrengen er voor kiezen om na afloop van het contract de spullen te doneren i.p.v. weer op te halen.

Rechtstreeks doneren van artikelen kan bij ons ook. Van de artikelen die gedoneerd worden kijken wij dan wat past bij onze winkel en wat we denken te kunnen verkopen. Dat ruilen we vervolgens om met iets wat al te lang in de winkel hangt en dat gaat in een zak voor de SAZ. Alles wat niet bij ons assortiment past gaat ook in die zak en als ie vol is brengen we ‘m weg.

Zij verkopen vervolgens die kleding weer en van de opbrengst kopen ze kattenvoer, medicijnen en dergelijke om de zwerfkatten op te kunnen vangen. Win-win-win dus; Jij plek in je kast, goede spullen worden opnieuw gebruikt, wij zorgen voor meer roulatie in onze winkel en de SAZ krijgt regelmatig donaties van goede kwaliteit waar de katten weer van kunnen eten.

Wil je iets doneren, let er dan even op dat de spullen wel schoon, compleet heel en goed verkoopbaar moeten zijn (dus het liefst ook gestreken) zodat er voor de vrijwilligers van de SAZ niet heel veel extra werk aan zit. Rechtstreeks bij de SAZ doneren kan natuurlijk ook (bekijk daarvoor deze pagina).