Vintage Hatter


Met onze ruime ervaring in zowel vintage als management begonnen wij (Muriël en Menno) in 2004 Vindit, een winkel in tweedehands kleding en accessoires. Sinds 2006 zijn we gevestigd in de Jordaan, de gezelligste en meest bezongen buurt van Amsterdam.

Vindit richt zich op kleding met een duidelijke stijl, die vaak typerend is voor een bepaalde periode (twenties, fifties, sixties, seventies bijvoorbeeld). Je vind er outfits voor op het podium of een themafeest, maar ook geschikte kleding voor de zomerse picknick. We denken graag met je mee wanneer je iets specifieks zoekt, om een outfit helemaal ‘kloppend’ te maken, bijvoorbeeld.

Soms heb je accessoires nodig om een outfit ‘af’ of ‘compleet’ te maken. Een hoed is daartoe een zeer geschikt item. Naast dat een hoed natuurlijk gewoon mooi is, kan het ook een bepaald tijdskenmerk aan een outfit geven, of er een bepaald karakter aan toe voegen (denk aan een ‘schoffiespet’, een gleufhoed of een chique trouwhoedje).

In de winkel hebben we helaas niet voldoende ruimte om alle mogelijke hoeden te etaleren en betaalbare hoedenwinkels zijn tegenwoordig sowieso schaars, hoewel er wél veel vraag is naar mooie oude hoeden. Het online aanbieden er van leek dan ook een logische oplossing.

 Onze webshop Vintage Hatter werd in 2014 opgericht en staat hier: www.vintagehatter.com 

Een hoed is op zich geen lastig product qua maatvoering, je hebt niet te maken met ‘te ruim rondom het middel, te strak rondom de hals’ of iets dergelijks. Je hebt simpelweg te maken met de omvang van een hoofd.

Op dit moment hebben we de webshop vooral gevuld met wollen / vilten dames- en herenhoeden (veel gleufhoeden!), maar ook wat flatcaps, vissershoedjes, piloten- en motor mutsen en enkele bolhoeden en hoge hoeden. Ook hebben we accessoires, zoals vlinderdassen en pochetten.

Hoewel het intensief werk is, hebben we er voor gekozen om elke artikel tot in detail te fotograferen, zodat iedereen weet wat ‘ie koopt en niet voor verrassingen komt te staan. Op de site kan je dan ook flink inzoomen op elke item. Doordat dit proces zo tijdrovend is, maakt dat het toevoegen van items een doorlopend proces is, er komen elke week weer nieuwe artikelen bij.

De artikelen in de webshop vind je niet in onze winkel en vice versa, om te voorkomen dat we misschien een item online aanbieden wat al verkocht is. Op afspraak kunnen we natuurlijk wel items voor je mee naar de winkel nemen zodat je ze kan passen en vind je wellicht nog wat anders dat nog niet in de webshop staat.

Ben je op zoek naar iets heel specifieks of je wilt graag weten of een bepaald artikel uit een bepaalde tijd komt, neem dan vooral contact met ons op via telefoon of email of loop gewoon even bij ons binnen.